Bakłażany faszerowane sosem bolognese i pieczarkami
Bakłażany faszerowane sosem bolognese i pieczarkami
Przepis na : obiad
Bardzo syte i wyśmienite danie. Dzięki dodaniu pieczarek smażonych na maśle wraz z lubczykiem i słodką papryką farsz jest niezwykle aromatyczny. Wydrążone bakłażany podpiekłam wcześniej w piekarniku, dzięki czemu zmiękły i nabrały pięknego zapachu. Co potrzebujemy? 3 bakłażany (przekrojone wzdłuż i wydrążone z miąższu) 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 duża cebula 1 marchewka 10 pieczarek 3 szklanki passaty pomidorowej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 średnie pomidory 2 ząbki czo... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni
Autor
Ania K.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
zupa pomidorowa, tarta, mięso, pieczarki, marchewka, papryka, sosy, mielone, sos pomidorowy, mięso mielone, bez pieczenia, sos pieczarkowy, obiad, papryka faszerowana, mielone pieczarki, tarta na słodko, pieczarki do obiadu, mięso duszone, pomidorowa ze świeżych pomidorów, mięsa pieczone, pieczarki w sosie, dania bez mięsa, pieczeń z mięsa mielonego
Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni
Dodaj komentarz