Bakłażany faszerowane sosem bolognese i pieczarkami

Bakłażany faszerowane sosem bolognese i pieczarkami

Bakłażany faszerowane sosem bolognese i pieczarkami

Przepis na : obiad

Bardzo syte i wyśmienite danie. Dzięki dodaniu pieczarek smażonych na maśle wraz z lubczykiem i słodką papryką farsz jest niezwykle aromatyczny. Wydrążone bakłażany podpiekłam wcześniej w piekarniku, dzięki czemu zmiękły i nabrały pięknego zapachu. Co potrzebujemy? 3 bakłażany (przekrojone wzdłuż i wydrążone z miąższu) 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 duża cebula 1 marchewka 10 pieczarek 3 szklanki passaty pomidorowej 2 łyżki koncentratu pomidorowego  2 średnie pomidory 2 ząbki czo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Autor

Ania K.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa pomidorowa, tarta, mięso, pieczarki, marchewka, papryka, sosy, mielone, sos pomidorowy, mięso mielone, bez pieczenia, sos pieczarkowy, obiad, papryka faszerowana, mielone pieczarki, tarta na słodko, pieczarki do obiadu, mięso duszone, pomidorowa ze świeżych pomidorów, mięsa pieczone, pieczarki w sosie, dania bez mięsa, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.