Proste, delikatne ciasteczka wielkanocn e tym razem w wersji bezglutenowej Składniki: 50 g maizeny (skrobi kukurydzianej) 50 g mąki z ciecierzycy 50 g mąki ryżowej 30 g masła 1 żółtko 5 łyżek jogurtu naturalnego 1 łyżka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli kilka kropel aromatu waniliowego Przygotowanie: W misce wymieszaj wszystkie suche składniki: maizenę, mąkę z ciecierzycy, mąkę ryżową, masło, cukier, proszek do pieczenia i sól. Dodaj żółtko, jogurt i aromat waniliowy. Wymies... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...