
Proste, delikatne ciasteczka wielkanocn e tym razem w wersji bezglutenowej Składniki: 50 g maizeny (skrobi kukurydzianej) 50 g mąki z ciecierzycy 50 g mąki ryżowej 30 g masła 1 żółtko 5 łyżek jogurtu naturalnego 1 łyżka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli kilka kropel aromatu waniliowego Przygotowanie: W misce wymieszaj wszystkie suche składniki: maizenę, mąkę z ciecierzycy, mąkę ryżową, masło, cukier, proszek do pieczenia i sól. Dodaj żółtko, jogurt i aromat waniliowy. Wymies... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...