Tradycyjna włoska colomba o kształcie gołębicy to popularne i najważniejsze wielkanocne ciasto drożdżowe z bakaliami . Słodka, puszysta , wypełniona bakaliami , pokryta lukrem , posypana migdałami , pachnąca skórką pomarańczową i cytrynową..................nie może jej zabraknąć na świątecznym stole. Ten oryginalny, włoski przysmak można przygotować w domu , ale........... .........pieczenie colomby jest dość pracochłonne... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...