Colomba di Pasqua – włoska gołębica wielkanocna : puszysta, pachnąca migdałami i cytrusami. Wielkanoc w stylu dolce vita! Miękka, pachnąca wanilią, migdałami i skórką pomarańczową – włoska colomba to must-have na Wielkanoc. Colomba pasquale, to tradycyjne włoskie ciasto wielkanocne, które kształtem przypomina gołębicę – symbol pokoju i odrodzenia. Delikatne, puszyste wnętrze z aromatem cytrusów, wanilii i kandyzowanej skórki, a na wierzchu chrupiąca skorupka z migdałów i cukru. Włosi... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...