Wytrawne babeczki serowe jako idealna przystawka na świątecznym stole. Składniki (na ok. 6 babeczek): 2 jajka 100 g sera parmezan 100 g sera ementaler 100 g mąki ziemniaczanej 100 ml jogurtu naturalnego 50 g oleju słonecznikowego 6 jajek przepiórczych (ugotowanych na półmiękko) 50 g zielonego groszku (ugotowanego) ½ łyżeczki proszku do pieczenia Sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Jajka przepiórcze ugotuj na półmiękko (ok. 2,5 minuty we wrzątku), obierz i odstaw. Zielony groszek ugotuj do miękkośc... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...