Nalewka jeżynowa

Nalewka jeżynowa

Nalewka jeżynowa

Jeżyny już dojrzały, więc najwyższa pora nastawić na pyszną nalewkę, która umili nam długie zimowe wieczory :) Składniki: - 1 i 1/2 kg dojrzałych jeżyn - 1 kg cukru kryształu - 1 litr spirytusu Przygotowanie: Jeżyny oczyszczamy, zgniatamy i przekładamy do szklanego słoja lub jakiegoś zakręcanego naczynia. Dodajemy do nich cukier, mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na dwa dni. Następnie wlewamy do nich spirytus i odstawiamy całość na tydzień. Po tygodniu nalewkę zlewamy przez sito wyłożone gazą i prze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zainspirowana w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję