Konfitura trukawkowa

Konfitura trukawkowa

Konfitura trukawkowa

Przed zimą warto zadbać o zapas witamin, dlatego zabrałam się za robienie konfitur. Sezon na truskawki w pełni, więc i ceny przyzwoite, dlatego można się zaopatrzyć i zabrać za smażenie :) Składniki: - 2 kg truskawek - 1 kg cukru kryształu Przygotowanie: Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy w ćwiartki. Wrzucamy je do garnka, zasypujemy cukrem i odstawiamy na godzinę by puściły sok. Następnie stawiamy  garnek na ogniu i podgrzewamy, od czasu do czasu mieszając do uzyskania gęstej konsystencji ( ja na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zainspirowana w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję