Janssons frestelse czyli pokusa Janssona. Szwedzka zapiekanka z ziemniakami i szprotkami - czyli w końcu coś rybnego! Rzecz dla amatorów nowych, mocnych doznań;) Danie zostało podobno nazwane od słynnego śpiewaka operowego i smakosza Pelle Janzona, a przepis po raz pierwszy został opublikowany w 1940 roku. Zapiekanka ma bardzo przyjemną aksamitno-śmietankową konsystencję i zaskakująco bogaty smak, jak na tak skromną ilość składników. Pokusa Janssona najczęściej serwowana jest na świąteczny, bożonarodzeniowy stół... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...