Przepis na : deser
Ciasteczka idealne w połączeniu z herbatką lub kawką. Słodkie, a jednak wyczuwalny jest dodatek soli. Ich maślany smak uwodzi. Ja je uwielbiam, teraz czas, żebyście poszli w moje ślady! Przepis jest trochę zmodyfikowaną wersją przepisu Nigelli. No to robimy… SKŁADNIKI 170g masła 3 jajka – w tym jedno do pomalowania ciastek 2 łyżeczki cukru waniliowego 400g mąki 200g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli PRZYGOTOWANIE Masło w temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem i cukrem wanili... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...