Jak piec ciasta – ustawienia piekarnika

Jak piec ciasta – ustawienia piekarnika

Jak piec ciasta – ustawienia piekarnika

Ciasto zawsze wstawiamy do gorącego, nagrzanego piekarnika. To najważniejsze. Nie wstawiajcie ciasta do zimnego piekarnika, bo nie będzie takie smaczne. I dotyczy to również ciasta drożdżowego! Lepiej wstawić już wyrośnięte ciasto do nagrzanego piekarnika. Ciasto pieczemy najczęściej w 180°C, a stan upieczenia ciasta najlepiej sprawdzać poprzez wbicie patyczka drewnianego w ciasto pod sam koniec przewidywanego pieczenia. Co zrobić, gdy ciasto pęka Pewnie i Wam czasem się zdarzyło, że ciasto pękło na górze. Tak... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję