Powoli zbliżam się do końca publikowania moich tegorocznych przetworów. Brzoskwinie pięknie nam w tym roku obrodziły, więc mogłam zrobić sporo zapasów na zimę:) Zimą używam ich po prostu do zjedzenia, a kompot do picia lub do ciast i deserów;) Składniki: 3 kg brzoskwiń,cukier, woda. Przygotowanie Brzoskwinie umyć, przepołowić i usunąć pestki. Ułożyć w wyparzonych słoikach o pojemności 0,5litra. Do każdego słoika wsypać 2 czubate łyżki cukru i zalać zimną wodą. Szczelni... czytaj dalej...
uwielbiam brzoskwinie w każdym wydaniu :) niestety zima zmroziła mnie brzoskwinie na działce więc teraz muszę się zadowolić kupnymi.
ooo! to jest to czego mi brakuje w mojej spiżarce a co jeszcze dam radę przygotować bo brzoskwinie dalej na targu :)
Mirosław, mi się w tym roku poszczęściło i brzoskwinie pięknie obrodziły, ale przez minione kilka lat regularnie wymarzały:* akanak na pewno jeszcze zdążysz;):)