
Na drzewach końcówka wiśni...Pięknie dojrzałe ,aż prawie czarne od słońca...Pozostały te których nie zdążyły skonsumować szpaki. Postanowiłam więc z nich przygotować sok. Z tycj najbardziej dojrzałych jest najsmaczniejszy Składniki: 1 kg wiśni 80 dag cukru Wykonanie: Wiśnie drylujemy, zasypujemy cukrem. Odstawiamy na min 12 godzin żeby puściły sok. Po tym czasie podgrzewamy, doprowadzamy do wrzenia. Zbieramu szumowinę.Wiśnie możemy wykorzystać do deserów, sok zlewamy przelewamy do buteleczek i słoików. Zak... czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...
To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...