Kapuśniak

Kapuśniak

Kapuśniak

Tradycyjna polska zupa z kiszonej kapusty i warzyw gotowana na wywarze z żeberek wieprzowych. Bardzo sycąca i pożywna, podawana samodzielnie lub z pieczywem.   Składniki: 500 g kapusty kiszonej 250 g żeberek wieprzowych 2 kiełbasy 2 marchewki pietruszka 1/2 selera cebula kilka ziemniaków 2 liście laurowe 4 ziela angielskie łyżka suszonego majeranku sól, pieprz przecier pomidorowy lub passata - ewentualnie Żeberka pokroić na paski, wrzucić do garnka i zalać 2 litrami zimnej wody. Dodać liście laurowe, ziele a... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Autor

Wyzwania KuchenneWyzwania Kuchenne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, kapustą, kiełbasa, żeberka, kapusta kiszona, ziemniak, seler, ziemniaki, warzywa, kapusniak, marchewka, pieczywo, żeberka w kapuście kiszonej, zupa pomidorowa, zupa z selera, warzywa na patelnie

Inne przepisy z wyzwania kuchenne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.