Tarta z rabarbarem i bezą włoską

Tarta z rabarbarem i bezą włoską

Tarta z rabarbarem i bezą włoską

Przepis na : deser

Ciasto jest po prostu rewelacyjne w smaku i przygotowuje się je błyskawicznie. Bardzo kruchy spód wypełniony kwaskowym, chrupiącym rabarbarem dopełnia wyśmienita, lekko zapieczona beza włoska. To właśnie ta ostatnia nadaje charakteru wypiekowi. Jest gęsta i słodka, właściwie przypomina bardziej krem niż bezę. Składniki: Ciasto: 200g mąki krupczatki 2 żółtka 1 łyżka cukru waniliowego 125g margaryny Nadzienie: rabarbar, użyłam cztery młode łodygi 1 łyżka mąki ziemniaczanej łyżeczka bułki tartej Beza: 2 białka 3 ł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wrzosowa Polana

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Wrzosowa PolanaWrzosowa Polana

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, syrop, ciasto, bułki, kruche ciasta, kruche ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, krem, szybkie ciasto, deser, desery, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto z białek , ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia, tarta na słodko, szybki deser

Inne przepisy z Wrzosowa Polana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.