Masło orzechowe można spokojnie zrobić bardzo łatwo samemu, ale trzeba mieć do tego odpowiedni sprzęt, najlepiej blender wysokoobrotowy lub malakser. Na sklepowych półkach bardzo rzadko można kupić masło orzechowe bez zbędnych tłuszczy palmowych, soli, cukrów. Tylko w dziale bio można napotkać 100% masło orzechowe, które kosztuje ok. 15 zł za mały 250 gramowy słoiczek. Natomiast domowe masło orzechowe bez dodatków kosztuje 6 zł za 400 gram, bo za tyle kupimy już uprażone orzeszki ziemne bez tłuszczu,cukru... czytaj dalej...
Cześć! Mam na imię Patrycja, a moją największą pasją jest gotowanie, a jeszcze bardziej pieczenie różnych słodkości. Kuchnia to moje królestwo. Gdy coś w niej kombinuje, nikt nie może mi w niej przeszkadzać :D Od trzech lat trenuję tenis ziemny. W tym sporcie po prostu się zakochałam i nie wyobrażam sobie życia bez niego, jak i bez jedzenia :P Mam 16 lat, swoje pierwsze ciasta od A do Z zaczynałam piec w wieku 9 lat ( pamiętam, że były to babeczki czekoladowe). Dużo nauczyłam się od swojej mamy, ale inspiracje czerpię z innych blogów lub książek. W mojej rodzinie każdy wie, że piekę. Szwagierka, gdy przyjeżdża do nas od razu się pyta, co Pati upiekła. Mama już się tak rozleniwiła, że nie pyta się już ,, co dzisiaj pieczemy?'', tylko ,,co dziś pieczesz?'' :P Interesuję się również wizażem, dbaniem o urodę oraz jak to każda dziewczyna kosmetykami. Założenie bloga było moim marzeniem. Mam nadzieję, że razem ze mną będziesz odkrywać nowe smaki :)