Placki ziemniaczane z otrębami i dipem chrzanowym
Placki ziemniaczane z otrębami i dipem chrzanowym
„ Do ich przygotowania użyłam ziemniaków sałatkowych. Nie jest to najlepsza odmiana na placki, bo zawiera dużo wody, ale w moim sklepie tylko takie teraz można kupić. Poradziłam sobie w ten sposób, że po starciu ziemniaków odlałam nadmiar wody, aby mieć właściwą konsystencję ciasta. Jej ilość będzie oczywiście zależna od gatunku użytych ziemniaków. U mnie przy porcji na dwie osoby było to prawie sześć łyżek stołowych. Część mąki którą zazwyczaj dodajemy do placków zastąpiłam otrębami. Uzupełniłam też skrobię ziemni... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Wiem co jem
Autor
Aronia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
placki, ziemniak, ziemniaki, dipy, ciasto, pieczone ziemniaki, placki ziemniaczane
Inne przepisy z Wiem co jem
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję