Pleśniak robiła moja babcia i mama. można powiedzieć że wychowałam się na tym cieście. Ja zrobiłam wersję z olejem kokosowym którym zastąpiłam masło. Ciasto jest bardzo kruche, delikatne, kwaskowe i zarazem słodkie ale nie za bardzo. Polecam z porzeczkami i innym owocem. ciasto kruche: 200 g oleju kokosowego 2 szklanki mąki pszennej typ 500 1/2 szklanki mąki krupczatki 1 łyżka cukier puder płaska 1 łyżeczka proszku do pieczenia płaska sól szczypta 5 żółtek beza: 5 białek 1 szklanka cukier kryształ 1 ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...