
Kiełbaska świąteczna nie musi być nudna. Można ją podać z kremem chrzanowo buraczkowym. Polecam jako przekąskę na świątecznym stole. Na talerzu jest zielono i wiosennie. 2 kiełbasy białe 2 jajka 1 burak upieczony lub ugotowany mały 130 g serka śmietankowego 1 łyżeczka czubata chrzanu sól, pieprz rzeżucha, szczypior, natka pietruszki Kiełbasy kroję wzdłuż na pół, układam na folii aluminiowej zawijam i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni na 20 minut.W tym czasie gotuję jajka na twardo i studzę. ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...