
Przepis na : obiad
Jest marzec więc czas na wiosenną tofucznice! Tofucznica wraz z kromką grubo posmarowaną pasztetem z fasoli, idealnie nadaje się na wielkanocne śniadanie :) O dziwo ten wegański wymysł na jajecznice smakuje też wieloletnim mięsożercom (czyt. moim rodzicom i kotu)! Tofucznica czyli jajecznica bez jajka ale z tofu składniki: 180 g tofu 2 rzodkiewki malutka garstka kiełków z rzodkiewki 1 czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...