Przepis na : śniadanie
Upiekłam je z myślą o przegryzce w czasie podróży. Dodałam do nich moje najnowsze odkrycie - zielony jęczmień, który kupiłam, bo podobno "od dawna wiadomo, że łagodzi stres, niepokój i lęki, działa na bezsenność" (to cytat z opakowania). Wiem, że dodaje się go do chłodnych dań, ale pomyślałam, że może zmieni odrobinę kolor ciastek. Podczas wyrabiania ciasto rzeczywiście było zielonkawe. Po upieczeniu jednak nie odbiegało wyglądem od innych tego typu ciastek. No może trochę. Składniki (na 20 ciastek): 500 g mąki psze... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)