Przepis na : śniadanie
W ubiegłym tygodniu posadziłam sadzonki pomidorów, więc czas na robienie dla nich miejsca w piwnicy. Jeden ze słoików przecieru pomidorowego użyłam do zrobienia szakszuki - pysznego śniadania na bazie jajek gotowanych w pomidorach. Wybrałam typowo wiosenne dodatki i było przepysznie 😋😋😋 Składniki : 400 ml przecieru pomidorowego 6 szparagów 2 pieczarki łyżka serka wiejskiego 2 jajka świeża mięta 2 łyżki oleju do smażenia Odłamać stwardniałe części szparagów. Można je przeznaczyć na krem ze szparagów . Szparagi pokro... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)