Dawniej robiłam roladę jarmużową w wersji z tuńczykiem . Dziś pora na wyrazistą w smaku wersję wegetariańską z użyciem szpinaku. Roladę można podać np. w Wielką Sobotę. Ja ją przygotuję ponownie również z myślą o wytrawnym jedzeniu dla siebie w czasie zbliżających się Świąt. Składniki : 200 g mrożonego szpinaku ząbek czosnku łyżeczka ziół prowansalskich sól pieprz 4 zimne jajka 2 łyżki mąki pszennej 350 g twarożku z chrzanem (można też wymieszać twarożek z tartym chrzanem) 8 rzodkiewek kilkanaście czarnych oliwek S... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)