Sałatka, którą dziś proponuję, może być podana jako samodzielne danie, ale też jako dodatek do posiłku. Składa się ze składników typowych dla obszaru Meksyku. Moja propozycja jest wersją wegańską, ale jeśli ktoś woli wersję mięsną, może ją oczywiście przygotować. Składniki: puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy 4 łyżki nasion słonecznika czerwona papryka chili awokado 10 pomidorków koktajlowych sok z połowy cytryny 4 ziarna kolendry 6 ziaren czarnego pieprzu sól 4 łyżki dobrego oleju lub oliwy Słoneczni... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)