Melony to jedne z moich ulubionych niepolskich owoców, więc wiele lat temu zaczęłam eksperymentowanie z nimi w ogródku. I się udało :) W tym roku pięknie zaowocowały i teraz mogę się cieszyć ich cudownym smakiem i jeszcze piękniejszym aromatem w tunelu, gdzie rosną i w kuchni, gdzie je przechowuję. Składniki (na dwie porcje): dwie duże garści mieszanki mizuny i musztardowca (może być każda sałata) 2 pomidory 2 rzodkiewki melon pół camemberta dobra oliwa gruba sól morska Na sałatę wyłożyć melona pokrojonego... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)