Pasta jajeczna z brokułem

Pasta jajeczna z brokułem

Pasta jajeczna z brokułem

Dziś polecam przepis na pyszną pastę z jajek i brokułu. Świetnie nadaje się na codzienne kanapki np. z domowym pieczywem. Pasuje też na domówki i wtedy polecam podać ją z krakersami lub z pumperniklem posmarowanym pastą i pokrojonym na mniejsze kawałki. Składniki : brokuł 3 jajka ugotowane na twardo pół łyżeczki suszonego estragonu 3 łyżki dobrego oleju (u mnie rzepakowy) ¼ łyżeczki mielonej kozieradki sól pieprz Różyczki brokułu ugotować al dente w osolonym wrzątku. Brokuł odcedzić i odstawić do ostudzenia. Chło... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.