Pasta jajeczna z brokułem

Pasta jajeczna z brokułem

Pasta jajeczna z brokułem

Dziś polecam przepis na pyszną pastę z jajek i brokułu. Świetnie nadaje się na codzienne kanapki np. z domowym pieczywem. Pasuje też na domówki i wtedy polecam podać ją z krakersami lub z pumperniklem posmarowanym pastą i pokrojonym na mniejsze kawałki. Składniki : brokuł 3 jajka ugotowane na twardo pół łyżeczki suszonego estragonu 3 łyżki dobrego oleju (u mnie rzepakowy) ¼ łyżeczki mielonej kozieradki sól pieprz Różyczki brokułu ugotować al dente w osolonym wrzątku. Brokuł odcedzić i odstawić do ostudzenia. Chło... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.