Dziś polecam przepis na pyszną pastę z jajek i brokułu. Świetnie nadaje się na codzienne kanapki np. z domowym pieczywem. Pasuje też na domówki i wtedy polecam podać ją z krakersami lub z pumperniklem posmarowanym pastą i pokrojonym na mniejsze kawałki. Składniki : brokuł 3 jajka ugotowane na twardo pół łyżeczki suszonego estragonu 3 łyżki dobrego oleju (u mnie rzepakowy) ¼ łyżeczki mielonej kozieradki sól pieprz Różyczki brokułu ugotować al dente w osolonym wrzątku. Brokuł odcedzić i odstawić do ostudzenia. Chło... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)