Gotowana kukurydza to jedna z moich ulubionych przegryzek późnym latem i jesienią. Kolby kukurydzy w moim ogródku wciąż małe i widząc piękne kolby w pobliskim sklepie, nie mogłam się oprzeć. Przy kasie okazało się, że drugą dostałam za symboliczny grosz :) Składniki (na porcję): kolba kukurydzy sól morska łyżeczka lub dwie masła dodatkowo: nitka dentystyczna Zagotować wodę. Wrzucić na wrzątek kukurydzę. Ja ją przełamuję na dwie części, bo łatwiej się do niej dobrać. Gotować ok. 15-20 minut. Wyjąć i od razu umi... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)