Kasztanowo-pszenne burrito z warzywami i tuńczykiem

Kasztanowo-pszenne burrito z warzywami i tuńczykiem

Kasztanowo-pszenne burrito z warzywami i tuńczykiem

Weekend zapowiadał się bardzo pracowicie, więc postanowiłam przygotować tortille, by w razie potrzeby rzucić coś, co się nawinie do środka. Jak to dobrze, że jakiś czas temu Weganon na swoim blogu podzielił się sposobem na wykonanie tortilli :) Składniki na placki (5 sztuk): 2 łyżki mąki kasztanowej 8 łyżek mąki pszennej łyżka mąki kukurydzianej łyżeczka soli 2 łyżki oliwy wrzątek Mąki wymieszać z solą i oliwą. Powoli dolewać wrzątek (tyle, by uzyskać gęste ciasto i mieszać ciasto łyżką. Potem wyrabiać na gład... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Autor

Badylarka

gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, tortilla, ciasto, burrito, papryka, ser żółty, seler, sosy, tuńczyk, seler naciowy, kanapka, kanapki, przystawki, ciasto z masa, ciasta z masa, smażony ser, placek z serem, warzywa na patelnie

Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.