Jaglane naleśniki z dżemem z dyni i pigwowców

Jaglane naleśniki z dżemem z dyni i pigwowców

Jaglane naleśniki z dżemem z dyni i pigwowców

Przepis na : śniadanie

Sezon na dynie i pigwy wciąż trwa i trwać pewnie będzie długo. Dżem z ich połączenia jest już dla mnie klasykiem jesiennym. Dlatego postanowiłam spróbować czegoś nowego. Wykorzystałam bezglutenową mąkę jaglaną. Użyłam jej po raz pierwszy w życiu, więc był to dla mnie prawdziwy eksperyment. Ciasto powstawało tak naprawdę podczas smażenia. Niżej podaję wersję wypracowaną w trakcie. Składniki: Naleśniki 450 g mąki jaglanej 350 ml mleka 400 ml wody 5 jajek 2 łyżki oleju syrop klonowy Dżem (można wykorzystać go... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Autor

Badylarka

gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

naleśniki, naleśnik, dynia, ciasto, syrop, słoik, śniadanie, kasza, bezglutenowe, śniadania, tortilla, ciasto na naleśniki, ciasto z kaszy jaglanej, ciasto z bezami, kasza jaglana

Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.