Lubicie cukinię? Ja bardzo 😊 I dlatego co roku sporo jej wysiewam, a potem kombinuję, co mam z wyrośniętymi okazami, których nie nadążamy zjadać, bo przecież nie samą cukinią człowiek żyje 😉😊 Dlatego te olbrzymy raz w tygodniu idą na pasztet, czy - jak kto woli - pieczeń. Dziś zapraszam na wersję czarną. Składniki (na keksówkę) 150 ml kaszy gryczanej prażonej 150 ml czarnej soczewicy 1 kg cukinii bez waty i nasion 2 jajka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki kaszy manny pół łyżeczki... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)