Cukinia w warzywniku puszcza na razie pierwsze liście, ale w warzywniaku można już kupić młode owoce. Ja je bardzo lubię, a od czasu gdy w pensjonacie w Brennej podano mi przepyszną panierowaną cukinię , przestałam rozbijać ją tłuczkiem i smażyć jak klasyczne schabowe . Grunt to właściwe doprawienie cukinii i do tego ulubiony sposób na panierkę. U mnie ostatnio wróciła do łąsk panierka z serem dojrzewającym nadająca niepowtarzalnego smaku i chrupkości. Zapraszam 😊 Tak przygotowana cukinia może być elementem d... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)