Ciasto bananowe

Ciasto bananowe

Ciasto bananowe

Wiem, wiem - wiosna trwa w najlepsze i mamy rabarbar i truskawki, a mnie wzięło na ciasto, które można zrobić zimą, gdy nie ma świeżych owoców. Ale tak się złożyło, że na poprzedni weekend wyjechałam i zostawiłam banany, które przez ten czas przejrzały. Żal mi było je wyrzucić, więc upiekłam na nich ciasto 😀😊😋. Było smacznie i w trakcie jedzenia przyszedł mi do głowy pomysł na upieczenie ciasta bardziej bogatego w smaku. Kiedyś przyjdzie na nie czas 😊 Składniki (na keksówkę o długości 28 cm przy dnie): 4 małe, bardz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.