Po pierwszym upieczeniu pieczywa na twarogu nie byłam zadowolona z jego smaku, a jeszcze bardziej przeszkadzało mi w nim śluzowate siemię lniane. Jednak sam pomysł tak szybkiego pieczywa jest dla mnie zbawienny w niedzielne wieczory, gdy po podróży muszę przygotować pieczywo na kanapki w poniedziałek rano. Dlatego przygotowałam mieszankę ziaren, która bardziej mi odpowiada i dodałam do niej składniki o wyrazistym smaku. Zrezygnowałam z soli i spulchniacza. I w ciągu 70 minut uzyskałam charakterne pieczywo o chrupk... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)