Rogaliki z nadzieniem orzechowo-miodowym

Rogaliki z nadzieniem orzechowo-miodowym

Rogaliki z nadzieniem orzechowo-miodowym

Puszyste ładnie listkujące się ciasto półfrancuskie i słodka masa miodowo-orzechowa to prawdziwa  uczta dla podniebienia. Choć  wymagają poświecenia czasu jeśli chodzi o samo ciasto, to efekt smakowy jest tego wart. Jedne z najlepszych rogalików jakie jadłam. Składniki: Ciasto drożdżowo-francuskie: 3,5 szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżka suchych drożdży 1 jajko 1 szklanka ciepłego mleka ½ laski wanilii 3 łyżki cukru szczypta soli 2 łyżki czubate rozpuszczonego masła   15 dag zimnego masł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wanilia i Kardamon

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Autor

Wanilia i KardamonWanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, rogale, francuskie, orzechy, mielone, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, drożdżowe, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasta z masa, ciasto z orzechami, masło orzechowe, rogaliki drożdżowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Wanilia i Kardamon

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.