Placki z kapusty i ziemniaków z dipem czosnkowym

Placki z kapusty i ziemniaków z dipem czosnkowym

Placki z kapusty i ziemniaków z dipem czosnkowym

Przepis na : obiad

  Bardzo proste i bardzo smaczne bezmięsne danie obiadowe. Takie placki ziemniaczane z kapustą to starodawna potrawa kuchni ukraińskiej. Wychodzą pożywne, soczyste, zaraz po usmażeniu są mega chrupiące, mogą być również dodatkiem do potrawy mięsnej. Nam najbardziej smakują z dipem czosnkowym. Po prostu pychota! Składniki: 40 dag kapusty białej 30 dag ziemniaków 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchewka pęczek świeżego koperku   lub natki pietruszki 2 czubate łyżki mąki pszennej 2 jajka Sól morska do s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wanilia i Kardamon

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.