Lumaconi po bolońsku zapiekane z serem korycińskim

Lumaconi po bolońsku zapiekane z serem korycińskim

Przepis na : obiad

  Makaron lumaconi czyli w kształcie muszli idealnie nadaje się do nadziewania różnymi farszami. Dziś proponuję proste nadzienie z mięsem mielonym w sosie bolońskim. Zapieczone pod serem korycińskim stanowi pożywny posiłek idealny na ciepłą kolację.   Składniki: 300 g makaronu lumaconi 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 cebula ½ papryki 4 pomidory 4 łyżki przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku Sól i   pieprz do smaku 1 łyżeczka bazyli ½ łyżeczki oregano 2 łyżki oliwy   Dodatkowo: 150 ...

Czytaj dalej na blogu Wanilia i Kardamon

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.