Francuskie makaroniki z kawowym ganache
Francuskie makaroniki z kawowym ganache
Makaroniki to lada wyzwanie, nie jest to łatwy wypiek i nie zawsze wychodzą, są kapryśne jak mało co. Są włoskie, są francuskie, dwie różne szkoły, francuskie są łatwiejsze do zrobienia ale w nich jest mniej stabilne ciasto, więc różnie to bywa, nadzienie mocno kawowe podkręca smak korpusów. Całość pyszna, zaopatrzcie się w matę do makaroników i można działać. Choć raz musicie wypróbować. Składniki: Makaroniki: 110 g białek jaj kurzych 160 g cukru pudru 130 g drobnego cukru 14 dag mąki mi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Wanilia i Kardamon
Autor
Wanilia i Kardamon
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, ciasto bez pieczenia
Inne przepisy z Wanilia i Kardamon
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję