
Delikatny, nie mocno słodki, uwieńczony na górze wiśniową żelką 𝓼 𝓮𝓻𝓷𝓲𝓴 𝓷𝓪 𝔃𝓲𝓶𝓷𝓸 zrobiłam ostatnio. Taki klasyczny na twarogu sernikowym, mielonym z wiaderka. Przepis banalnie prosty, więc każdy sobie z nim poradzi 😎 Składniki: (u mnie blaszka 25 cm x 36 cm) 1 kg mielonego twarogu 300 ml śmietanki 30% mocno schłodzonej 2 łyżki cukru pudru 3 galaretki cytrynowe około 180 g herbatników Dodatkowo na górę: 600 g wydrylowanych wiśni 200 ml wody 3 galaretki wiśniowe Wykonanie: 3 galaretki cytry... czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...