
Mówią na to ciasto "oszukany sernik", bo smakiem bardzo go przypomina. Dla mnie bardziej pasuje tu nazwa śmietanowiec, bo środek ciasta to głównie śmietana 18%. Już kilkakrotnie piekłam je w wersji jasnej, a tym razem postanowiłam dodać do śmietanowej masy pastę pistacjową. Moja - była kupiona, ale jeśli nie robicie takiej pasty w domu, a kupujecie czytajcie dokładnie jej skład! Taka pasta potrafi składać się zaledwie z 30% pistacji, i w dużej mierze z cukru! Także czytajmy etykiety 😊 i analizujmy skład. Moja ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...