Prosty, lekki, o delikatnej konsystencji i fajnym wyglądzie. Nie jest mocno słodki, co (dla mnie) jest dodatkową zaletą. Możemy użyć oczywiście galaretek o innym smaku i kolorze - tak jak lubimy. Składniki: (na tortownicę o średnicy 24 cm) 1kg twarogu mielonego 200 ml śmietany 30% 60 g cukru pudru 2 galaretki przezroczyste 2 galaretki malinowe (lub inne czerwone) Wykonanie: Twaróg zmiksuj z cukrem pudrem i śmietaną 30%. Masę serową podziel na dwie części. ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...