
Bardzo lubię ten rodzaj sernika. Wykonany w całości ze serków homogenizowanych ma wiele zalet 😀😋 Nie potrzebujemy do niego miksera - jest tak prosty w wykonaniu. Jest bardzo delikatny w smaku, więc od razu powiem, że raczej nie jest dla miłośników ciężkich serników na twarogu. Nie jest mocno słodki (łasuchom polecam zwiększyć ilość cukru do 1 szklanki), i zawsze się udaje. Namówiłam Was? 😍 Na blogu jest już kilka przepisów na tego typu serniki, które piekłam z serków waniliowych czy stracciatella. Składniki... czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...