DOMOWY LEMON CURD CZYLI ANGIELSKI KREM CYTRYNOWY

DOMOWY LEMON CURD CZYLI ANGIELSKI KREM CYTRYNOWY

DOMOWY LEMON CURD CZYLI ANGIELSKI KREM CYTRYNOWY

Słodko-kwaśny ... pysznie cytrynowy, aromatyczny i niezastąpiony jako dodatek  do kremowych mas, ubitej śmietany, polewy czy kruchych ciasteczek.  W niektórych przepisach dodatkowym składnikiem kremu jest łyżka mąki ziemniaczanej. I tylko od nas zależy czy chcemy uzyskać formę gęstego budyniu (wtedy dodajemy mąkę) czy lżejszego, lekko płynnego kremu.  Mój lemon curd przygotowałam bez dodatku mąki. Planuję przełożyć nim ciasteczka :)) Składniki: 2 duże cytryny 2 jajka 1 żółtko 150 g cukru 80 g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.