W momencie kiedy zobaczyłam przepis na blogu Moje Wypieki wiedziałam, że muszę ją upiec! 😃 Piękny kolor i fajna wilgotna struktura zachęciły mnie od razu. Piekłam już wcześniej smaczną babkę z gotowanymi cytrynami , więc znam tę metodę wypieku, ale nie wpadłam jakoś na to, aby cytryny zamienić na pomarańcze. Babka jest mocno wilgotna, ma widoczne drobinki zblendowanych pomarańczy, jest aromatyczna, długo zachowuje świeżość - jednym słowem - PYSZNA! Polecam gorąco 😍 Składniki: 2 małe pomarańcze... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...