Składniki 800g mąki z samopszy 400g około, mąki orkiszowej razowej 300-400 ml wody(im suchsza mąka tym więcej wody) 30 g siemię 15-20 g sól 40 g miód około jak ktoś chce Wykonanie 100 g zaczynu wyciągnąć z lodówki półtorej doby wcześniej na wieczór i rozrabiać z mąką i woda - przez 36 godzin tj. dokarmiać co jakiś czas, aż zaczyn dojdzie do wagi 400 g. Po 36 godzinach dokarmiania ,do gotowego zaczynu dosypać mąkę około 800g, dolewamy wodę i mieszamy wszystkie składniki ( konsystencja luźn... czytaj dalej...
Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..