PAVLOWA

PAVLOWA

PAVLOWA

http://kuchniapepin.blogspot.com/2014/03/pavlowa.html z kremem  i brzoskwiniami Składniki: Beza: • 170 ml białek (4 białka ) • 250 g cukru • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej • 1 łyżeczka białego octu winnego lub ryżowego Krem mascarpone: • 125 g mascarpone, schłodzonego • 1 łyżka cukru wanilinowego • 1/2 szklanki (125 ml) śmietanki kremowej 30% lub 36% (dobra jest np. Łaciata), bardzo zimnej, długo schładzanej brzoskwinie w syropie ze sloika -wlasne Przygotowanie: Beza: Piekarnik nagrzać do 120 stopni C . Przy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krem, mascarpone, krem mascarpone, bez pieczenia

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.