Skladniki 3 kg kapusty bialej 1.2kgmarchewki 1.2kgpapryki 1 łyzka cukru 1 łyżka soli, 3-4 liscie laurowych 6-8 ziaren ziela angielskiego 1 lyzka papryki w proszku 0,5 l wody 600 gr. koncentratu pomidorowego Wykonanie Kapuste poszatkowacv cienko na mandolinie lub recznie. Marchewke starkowac w slupki lub plasterki. Papryke oczyścić z błon i pestek ,pokroić w cienkie paseczki. Wode wymieszac z cukrem i sola ,zalac warzywa i dusic na małym ogniu okolo 30 minut pod przykryciem. Dodać koncentrat pomidorowy ,calosc ...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..