Składniki 1 kalarepka oliwa z oliwek 1 duża łyżka miodu 2 łyżeczki ziół prowansalskich Sól i pieprz do smaku Wykonanie Kalarepkę obrać ,przekroić na 4 części i pokroić w plasterki niezbyt grube. Plasterki gotować około 6 minut we wrzątku . Kalarepka powinna być al dente . Rozgrzać oliwę na patelni. Dodaj kalarepa, po 1 minucie skropić miodem, posypać ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem do smaku..Dusić przez około 5 minut. :)) czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..