
Składniki: drożdże świeże 10 dag, mleko letnie 2 szklanki, cukier 1 szklanka, jajka 6 sztuk "L", masło stopione10 dag, mąka tortowa 80 dag, sól 1 szczypta, olejek pomarańczowy 1 porcja, rodzynki sułtanki 100 gram, mieszanka keksowa 100 gram, cukier puder 1 szklanka, mleko 2 -3 łyżki, posypka kolorowa - ile potrzeba Składniki temperatura pokojowa = drożdże pokruszyć do misy robota, wsypać po 1 łyżce cukru, mąki, wlać 1 szklankę letniego mleka i dobrze rózgą lub łyżką rozmieszać, przykryć talerzem i zostawić na 20 mi... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...