Czas na jesienne wypieki, a jak jesienne wypieki to zdecydowanie jabłeczniki. Dziś przedstawiam tartę z jabłkami pod bezą z dodatkiem rodzynek sułtańskich i sezamu firmy Helio , z którą mam przyjemność współpracować już jakiś czas, a ich produkty idealnie sprawdzają się w każdej kuchni. Składniki: 100 g schłodzonego masła 1 jajko 50 g cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g mąki pszennej tortowej szczypta soli Nadzienie: 4 jabłka 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka cukru 1 łyżka soku z cytryny garść ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...