Kolby kukurydzy - co z tym fantem zrobić?
Kolby kukurydzy - co z tym fantem zrobić?
Uwielbiam chodzić na stragany warzywne. W Krakowie szczególną miłością darzę Stary i Nowy Kleparz. Wiosną moje oczy cieszą zielone nowalijki, latem czerwone truskawki i maliny, a jesienią kolorowe papryki, pomarańczowa dynia i żółte kukurydzy. Kukurydzę w kolbach po raz pierwszy jadłam nad morzem. Nie przeszkadzało mi, że między zębami oprócz drobinek soli zgrzyta piasek (konsumpcji oddawałam się na plaży) - byłam pochłonięta wydłubywaniem mięciutkich ziarenek z kolby. Dziś chciałabym zachęcić Was do przygotowania w ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu W kuchni Katie
Autor
wkuchnikatie
Kulinarny świat Kasi i Pawła Spróbujecie tutaj nowych smaków jak również przypomnicie sobie zapachy unoszące się w rodzinnym domu! http://www.wkuchnikatie.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pieczenie, diety, dieta, papryka, szaszłyki, truskawka, truskawki, maliny, przekąska, dynia, przekąski, masło czosnek, dynia pieczona
Inne przepisy z W kuchni Katie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję