W SKRÓCIE: BIAŁKO

W SKRÓCIE: BIAŁKO

BIAŁKO DZIELIMY NA pełnowartościowe (pochodzenia zwierzęcego) - mięso, ryby, jaja, nabiał oraz niepełnowartościowe (pochodzenia roślinnego) - orzechy, warzywa, owoce, rośliny strączkowe, nasiona, produkty zbożowe. DLACZEGO BIAŁKO ROŚLINNE JEST NIEPEŁNOWAR TOŚCIOWE? Białko złożone jest z AMINOKWASÓW. Aminokwasy dzielimy na te, które bezpośrednio musimy dostarczyć organizmowi z pożywieniem (egzogenne) i te, które nasz organizm jest w stanie wytworzyć w organizmie z innych związków (endogenne). Aby białko z p...

Czytaj dalej na blogu Vroblewska-fitlife

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję